Tre tillställningar

Så vad har hänt sedan förra veckan, tja jag vet nu att det inte var gorillabebisen som hette Naomi utan mamman. En kunskap rikare, tack Vickan. Sedan så har jag lärt mig att vitt vin inte är speciellt gott i alla fall inte om man dricker det i rätt stora mängder tre dagar samma vecka, nästan i sträck. Inte helt bra, men tillställningarna då det dracks var desto trevligare. Först ut var studentskivan i onsdags! Ja det var ju faktiskt första rudbecksskivan också. Det kan ha varit en stor anledning till varför det kom så många, men inte en anledning till varför så många som sa att de skulle komma inte kom. Men det var en fin tillställing i sann vilda västern anda. Oja! Inget att klaga på där inte. Så till nästa tillställning, födelsedagsmiddag hos Maria. Mycket trevligt det med och en massa mat och godsaker hade hon ordnat. Tack tack. Vickan hon var snäll och försåg oss med vin hon. Hehe. Roligt med middagen var också att Helly kom förbi! Hur länge var det inte jag såg henne egentligen...? Vi ska på kollo föresten. Den tredje tillställningen denna vecka var yttligare en födelsedagsuppvaktning hemma hos Birger närmare bestämt. Nu kan det hända att jag överkonsumerar ordet trevligt, men det är en bra beskrivning. En lite underlig samling människor hade han tagit dit och jag tillhörde flera minioritetsgrupper. I Notinihuset serverades det också vin minsann och sangria, det var gott. Och idag så kunde folket där äta rostat bröd som log mot dem!

Idag övningskörde jag och det gick hemskt dåligt, bu. Det var ledsamt. Så var jag på friskis med Anna och så har jag pluggat religion för imorgon är det prov prov prov.


Grattis på födelsedagen M(ugg)A(nka)R(os)I(s)A(rmband)!!
Vi hade lite av ett tema kan man säga=)


Gorillabebis

Idag hade vi en liten gorillabebis på besök här, eller ja hon heter i alla fall likadant som gorillan som föddes på kolmården för någon vecka sedan. Naomi. Hon är kanske världens sötaste lilla flicka. Och hon har namsdag på min födelsedag, det är fint. Ja hon är väldigt söt och snäll också, dreglade en del men sånt gör väl små barn. Egentligen vore det ju helt orättvist av mig att skylla på henne för att jag inte gjorde det som jag skulle idag, men å andra sidan så var hon så pass söt att jag inte kunde lämna henne för religionsboken. Den är inte alls lika söt faktiskt. Så även fast Jesus var bra och så där så fick historian om honom komma på alla andra platser utom den som blev gjord.
Just nu så har jag inga linser och det märks för mina ögon börjar göra ont av ansträngning, glasögonen tack! Min linsvätska är farlig så jag måste byta den. Det är tredje gången jag måste byta sort för att optikerna kommer på att just min vätska kan göra en blind! Jag vill gärna inte vara blind för då komme jag inte kunna se ur mitt lilla fixande artar sig. Det är spännande ska ni veta, mitt fixande. Hoho. Nu är det dags att stänga butiken för dagen och hoppa ner i sängen bland mina vänner gosedjuren. Tror jag ska klappa på Juan Carlos Jesus ikväll medan jag läser om Mma Ramotswe och hennes arbete på damernas detektivbyrå. Boken ska handla om gråtande giraffer, det säger i alla fall titlen. Giraffer och gorillor, det blev ett exotiskt inlägg detta. Eller kanske djurparksaktigt .... hum.
Godnatt. Ses på onsdag vänner! 

Premiär

Idag är det ju påskafton, så glad påsk vänner, men det är också idag som vi ska ha grillpremiär här i det röda huset på kullen. Det är trevligt det, grillat är gott liksom. Så mycket påskpynt finns det inte i huset men jag och Mia fick leta påskägg som tradtionen kräver. Jag hittade mitt ägg först även fast Mia letat på det ställen just innan mig. Hon kollade inte så noga, så hon fick leta vidare i stället. Äggen var antika, det sa mamma. Hon säger ganska mycket hon och ibland inget alls, det är lite underligt. Ordet underligt är ett bra ord men det kan betyda olika saker. Underligt kan man till exempel associera till fler saker än durkslag, för det är vad det är och inget annat. Alla som vet vad ett durkslag är vet vad man använder det till och då går det inte att missuppfatta för man gör sällan andra saker med ett durkslag än det som är det vanligaste, ni vet. Nu har ju inte orden durkslag och underligt så jättemycket gemensamt, men det spelar mindre roll i detta sammanhang tycker jag. I min projektrapport som jag fnular på lite nu och då så tycker jag en massa saker. Det är ju tur att det är jag som tycker saker där och inte någon annan för då hade det varit fel, ja helt fel. Andra får tycka saker som inte har med min projektrapport att göra.
Påskafton ja, ikväll ska jag vara barnvakt åt Fanny och Isabel för deras föräldrar ska bort på middag. Undra om Fanny och Isabel har fått något påskägg idag. Jag tror det. Då måste vi borsta tänderna ordentligt ikväll tjejer. Det är viktigt med tandborstning det säger tandläkaren och henne ska man lyssna på. Tandsköterskan är det lite mer osäkert om man verkligen ska lyssna på, eller ja det beror ju på vad man vill veta förstås. Sköterskan jag träffade senast sa att man kunde ta på insulin på munsår, eller munherpes sa hon kanske ja. Men jag lyssnade inte så noga för jag tyckte det verkade konstigt att ha insulin någon annanstans än i kroppen. Hon sa väldigt mycket, jag sållade en hel del. Det brukar bli så när någon pratar alldeles för mycket. Jag kan tänka mig att någon kanske gör samma sak i detta inlägg och det är helt okej. Eftersom det helt saknar en poäng så verkar det nästan lite onödigt av mig att fortsätta skriva och för er att fortsätta läsa. Jag trodde att det kanske skulle komma en poäng tillslut. Jaja, så det kan bli.