Blandat

I helgen var det bröllop i Upplands Väsby och Jessica fick sin Kalle och tvärtom förstås. Det var fint liksom, finast var nog Jessica och sången om friheten sjöng Maria och Josefin förträffligt! Jag önskar jag kunde sjunga, bara kunna hålla en ton, eller ja ens veta hur vilken ton som helst ska låta. Det finns faktiskt ingen i min släkt som sjunger vidare bra, lite fastrar tror att de kan men jag är lite tveksam inför det. Hur det nu än var med sångröster i den sjögrenska släkten är jag väldigt tacksam över att det finns andra släkter som sjunger så fin så fint. Nu tänkte jag göra en övergång utan att binda ihop något, mohaha. För nu ska jag plötsligt berätta att systra mi har flyttat, javisst till skåneland och studenternas mecka i söder, nämligen Lund. Där hon ska lära sig ännu mer om språket hon redan kan så mycket om. Jag vet inte riktigt hur det går för henne med tingen att göra men hoppas att allt går vägen gör jag så klart. Det är lite tomt är i huset på kullen när varken fnutte eller pappa är hemma. Nog för att jag tycker om att ha dem här så är det lite skönt att jag kan ha hela övervåningen för mig själv, låna mammas bil om kvällarna och inte vakna av systers alarm. Som hon ju aldrig vaknar av och därmed inte stänger av förren jag redan vaknat och oftast ropat. Men näsapan är fortfarande skarp och min säng i mitt nystädade och nyrensade rum saknar mig och jag den. Gnatt.
Föresten så var det kräftskiva i helgen också, fylld av trevliga människor och ett och annat pucko.

Övriga saker

Nu sitter jag framför datorn i arbetsrummet, tänkte jag skulle säga vilken eftersom det finns fler. Egentligen gör det ju ingen skillnad vilken datorn jag sitter vid, det var mest för att skapa en stämmning och en bild, i alla fall för de som sett vårt arbetsrum som jag började med de orden. Rummet är även idag en kosmisk katastrof och jag tror kanske att jag i höst ska ta på mig att fixa i ordning just detta rum, det behövs liksom. Jag vet inte riktigt vad det är jag ska skriva om idag men det brukar ju visa sig tillslut, på något underligt vis. Kanske ska jag skriva om övriga saker, sådana saker som man inte skriver om. Då gäller det bara att fundera ut vilka de är och sedan lyckas sätta ord på dem. Hum. En övrig sak är i alla fall att jag tydligt visar en förkärlek till kommatecken, jag använder dem i både tid och otid. Vet inte ens om jag använder dem på rätt sätt, rent grammatiskt alltså. Jag var aldrig speciellt på på grammatik och det har inte blivit bättre sedan skolan slutade direkt. Att jag idag har ätit tacopaj med curry hör säkert också till världens kanske banalare händelser så jag placerar det under kategorin övrigt. Fast pajen var god och sällskapet trevligt förstås. Mitt sällskap innan idag då jag åt banan var också trevligt. Se hur mycket övrigt rymmer! Övrigt är liksom resten och resterna, kategorin som rymmer allt annat och ibland ingen ting. En fantastiskt kategori. Så det så. Nu blev ju inte så mycket vettigt sagt men övriga saker behöver inte vara roliga, det finns ingen press på dem att underhålla. Skumt.


Te och tankar

Sommartider hej hej sommartider, på väg mot vinter med en hastig fart. Visst är det så att dagarna bara rusar förbi som ett pendeltåg utan broms? Man kan varken stoppa tåget eller tiden. Tåget stannar kanske tillslut i och för sig, men tiden är ostoppbar. Vad finns det mer som är totalt omöjligt att stoppa egentligen? Det kan inte vara många ting. Hum. Men temat tid rymmer också en himla massa kapitel, där det största och mest svårlösta eller lästa måste vara vad man i alla sina dagar ska göra av all tid och hur det kommer sig att den i alla fall aldrig verkar räcka till. Det är lite av livets gåta, kanske är svaret livets mening? haha. Nej nog med det ytliga filosofisnacket och låt oss fortsätta med det mer väsentliga vardagssnacket... Ikväll har jag och Josefinfin fikat te, daimglass och nougatsås, som hade bäst före datum i mars och sett årets sista allsång. Mys såklart. Vi pratade en hel del också om olika viktigheter och oviktigheter, och om Ica Maxi förstås. Just det ämnet faller varken undet viktigheter eller oviktigheter nämligen. Ändå finns det alltid något att säga om det.

Istället för nyårslöfte så tänkte jag instifta höstlöften. Saker du ska ta tag i under hösten helt enkelt. Josefin och jag, vi ska till exempel bli mer kulturella. Vilket passar utmärkt om jag nu ska läsa kulturanalys, det är helt oklart och högst oväntat i och för sig men att smaka av kulturen i stan kan ju aldrig skada. Hoppas jag, jag vill ju inte göra mig illa. Sen ska vi på kryssning också, min första. Fler löften har jag inte riktigt ristat in i stenen än, men det kommer säkert.  Det är kul att skriva blogg ibland, jag ska nog minsann försöka gör det lite oftare. Om inte annat för att kanske roa andra en stund. =)